Gevulde artisjokken

Nodig: 2 middelgrote artisjokken, 30 g Parmezaanse kaas, ontdaan van stelen geraspt, 1 tl citroensap, 1 1/2 el olijfolie, dooier van 1 scharrelei

Vulling: 6 grote basilicumblaadjes, 1/2 snee volkorenbrood, versgemalen zwarte peper ontdaan van korst en zout, 1 teentje knoflook, gehakt
1 Vul een pan tot de helft met water. Voeg wat zout en het citroensap toe en breng het water aan de kook. Knip de taaie buitenste blaadjes van de artisjokken. Zet de artisjokken rechtop in het water en kook ze 20 min. met het deksel op de pan. 2 Meng intussen de ingrediënten voor de vulling in een keukenmachine. 3 Schep de artisjokken voorzichtig met een schuim-spaan uit de pan en laat ze omgekeerd uitlekken. Druk de artisjokken als ze voldoende afgekoeld zijn iets open en schep het hooi in het midden met een theelepel eruit. Schep de vulling in de artisjokken. Druk de blaadjes dicht rond de vulling. 4 Zet de artisjokken weer in de pan en kook ze nog 10 min., of tot de blaadjes gemakkelijk loslaten en het hart zacht is.

VOOR 2 PERSONEN 10,5 G KOOLHYDRATEN PER PERSOON LEKKER MET EEN GROENE SALADE

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s